Признаки корректности задачи Коши для дифференциально-операторных уравнений произвольного порядка - Власенко, Л.А.; Пивень, А.Л.; Руткас, А.Г. (Український математичний журнал, 2004)
У банаховнх просторах досліджується диференціальне рівняння ∑ⁿj₌₀ Aju⁽ʲ⁾(t)=0 замкненими лінійними операторами Aj (взагалі кажучи, оператор An при старшій похідній є виродженим). Одержано умови коректності, що характеризують неперервну залежність розв'язків та їх похідних від початкових даних. Абстрактні результати застосовуються до рівнянь з частинними похідними. In Banach spaces, we investigate the differential equation ∑ⁿj₌₀ Aju⁽ʲ⁾(t)=0 with closed linear operators A j (generally speaking, the operator coefficient A n of the higher derivative is degenerate). We obtain well-posedness conditions that characterize the continuous dependence of solutions and their derivatives on initial data. Abstract results are applied to partial differential equations.