Варіаційні ультрапараболічні нерівності - Лавренюк, С.П.; Процах, Н.П. (Український математичний журнал, 2004)
В обмеженій області простору ℝⁿ⁺² розглянуто варіаційні ультрапараболічпі нерівності з початковою умовою. Одержано умови існування та єдиності розв'язку такої задачі. Як частковий випадок отримано розв'язність мішаних задач для деяких класів нелінійних ультрапараболічних рівнянь з некласичними та класичними крайовими умовами. In a bounded domain of the space ℝⁿ⁺², we consider variational ultraparabolic inequalities with initial condition. We establish conditions for the existence and uniqueness of a solution of this problem. As a special case, we establish the solvability of mixed problems for some classes of nonlinear ultraparabolic equations with nonclassical and classical boundary conditions.