К вопросу об оценке решений неавтономных систем - Пузырев, В.Е. (Український математичний журнал, 1995)
Розглядається питання про використання прямого методу Ляпунова для одержання оцінок роав'язків системи звичайних диференціальних рівнянь загального виду. Доведено теореми про асимптотичну стійкість та поведінку розв'язків. We study the problem of using the direct Lyapunov method to get estimates for solutions of a system of ordinary differential system in general form. Theorems on asymptotic stability and behavior of solutions are proved.