Условия существования однозначнонапряженных контуров в первой основной задаче теории упругости для плоскости с вырезом - Ложкин, В.Н. (Український математичний журнал, 1995)
Наведено визначення однозначнонапруженого контура в стисливій ізотропній площині з криволінійним вирізом, яке розширює поняття рівноміцного контура. Сформульовані і доведені умови, за яких еліптичний і квадратний контури будуть однозначнонапруженими. A definition of a univalently stressed contour in a compressible isotropic plane with a curvilinear cut is given, which extends the notion of an equiresistant contour. Conditions for elliptic and square contours to be univalently stressed are formulated and proved.