Особливості росту сіянців ялин європейської та сибірської різного географічного походження - Висоцька, Н.Ю. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2009)
Аналіз показників росту сіянців ялин європейської та сибірської в умовах Лівобережного Лісостепу України виявив залежність показників висоти, приросту, діаметра кореневої шийки, довжини коріння від географічного походження. Встановлено кореляційні зв’язки між показниками маси, енергії проростання і схожості насіння ялин різного географічного походження та їх ростом. Анализ показателей роста сеянцев елей европейской и сибирской в условиях Левобережной Лесостепи Украины выявил зависимость их высоты, прироста, диаметра корневой шейки, длины корневой системы от географического происхождения. Установлены корреляционные связи между показателями массы, энергии прорастания и всхожести семян ели разного географического происхождения и их ростом. Analysis show that growth characteristics of Norway and Siberian Spruce seeds in Left Bank Forest Steppe of Ukraine (height, increase, root collar diameter, root length) depend on geographical origin. Correlation relationship between mass, germination energy and germination of spruce seeds of different geographical origin and their growth were determined.