Некомутативна центральна гранична теорема для гіббсових температурних станів - Антонюк, О.Вал.; Антонюк, О.Вікт.; Кондратьєв, Ю.Г. (Український математичний журнал, 1995)
Наведена схема доведення не комутативної центральної граничної теореми для гіббсових температурних станів з використанням комутативної центральної граничної теореми для відповідних евклідових мір. Одержані застосування до моделі температурного ангармонійного кристалу та узагальненої моделі Ізінга з компактним неперервним конфігураційним простором. For Gibbs temperature states, the scheme of the proof of the noncommutative central limit theorem is given by using the commutative central limit theorem for corresponding Euclidean measures. Applications are constructed for the model of a temperature-anharmonic crystal and the generalized Ising model with compact continuous configuration space.