Теорема об ужах для слабых декартовых систем - Давыдов, О.В. (Український математичний журнал, 1995)
Встановлено, що теорема Карліна про вужі справедлива без зміни формулювання для многочленів за будь-якою слабкою декартовою системою неперервних функцій на компакті, а у частині існування — для довільних слабких чебишовських систем. It is shown that Karlin's theorem about snakes remains true for polynomials in any weak Cartesian system of continuous functions on a compact set without any change in the statement, and the existence part is valid for arbitrary weak Chebyshev systems.