Проекційний метод побудови розв'язків задачі про нормальні симетричні коливання в'язкої рідини - Барняк, О.М. (Український математичний журнал, 1997)
Запропоновано варіаційне формулювання спектральної задачі про нормальні симетричні коливання в'язкої рідини. На основі цього формулювання побудовано проекційний метод визначення дійсних власних значень задачі. Проведено чисельну реалізацію методу для сферичної порожнини. We propose a variational formulation of the spectral problem of normal symmetric oscillations of viscous liquid. On the basis of this formulation, we construct a projective method for the determination of real eigenvalues of the problem. We present the numerical realization of this method in the case of a spherical cavity.