Слабонелинейные краевые задачи для операторных уравнений с импульсным воздействием - Самойленко, А.М.; Бойчук, А.А.; Журавлев, В.Ф. (Український математичний журнал, 1997)
Розглянуто задачу про знаходження умов розв'язності та алгоритмів побудови рози'язків слабконелінійних крайових задач для операторних рівнянь (з нетеровою лінійною частиною) з імпульсною дією в фіксовані моменти часу. Схему дослідження побудовано на переході за допомогою методів типу Ляпунова-Шмідта від імпульсної крайової задачі до еквівалентної операгорної системи, для розв'язання якої можуть бути застосовані ітераційні процедури, які грунтуються на принципі нерухомої точки. We consider the problem of finding conditions of solvability and algorithms for construction of solutions of weakly nonlinear boundary-value problems for operator equations (with the Noetherian linear part) with pulse influence at fixed times. The method of investigation is based on passing by methods of the Lyapunov—Schmidt type from a pulse boundary-value problem to an equivalent operator system that can be solved by iteration procedures based on the fixed-point principle.