Світлій пам'яті Миколи Миколайовича Боголюбова - Боголюбов М.М.; Вакарчук І.В.; Митропольський Ю.О.; Прикарпатський А.К.; Рудавський Ю.К.; Самойленко А.М. (Український математичний журнал, 1992)
13 лютого 1992 року перестало битися серце одного з найвидатніших математиків і фізиків сучасності, автора всесвітньо визнаних математичних теорій багатьох важливих галузей природознавства — академіка АН України, академіка і почесного доктора наук багатьох зарубіжних академій та університетів, дійсного члена математичної комісії Наукового Товариства ім. Т. Шевченка у Львові Миколи Миколайовича Боголюбова.