Косівщина: сучасний стан і перспективи збереження біорізноманіття та засади сталого розвитку - Лосюк, В.П.; Савчук, Г.В.; Стефурак, І.Л.; Томич, М.В. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2009)
Проведено інвентаризацію флори і фауни, обстеження природних середовищ, екологічний моніторинг лісів і водойм. Викладені засади сталого розвитку регіону. Проведена инвентаризация флоры и фауны, обследование экосистем, экологический мониторинг лесов и водоемов. Изложены основы стабильного развития региона. Inventarisation of flora and fauna as well as inspection of ecosystems, ecological monitoring of forests and water reservoirs was carried out. Principles of sustainable development of region are presented.