Об универсальном ультраметрическом пространстве - Вестфрид, А. (Український математичний журнал, 1994)
Побудовано такий ультрамегричний простір, що будь-який сепарабельний ультраметричний простір ізометрично вкладається в нього. Показано, як за допомогою цього універсального прос тору можна ізометрично вкласти будь-який сепарабельний ультраметричний простір у l₁,l₂ і c₀. An ultrametric space in which any separable ultrametric space can be isometrically imbedded is constructed. We describe the method for isometric imbedding of any separable ultrametric space into l₁, l₂ and c₀ based on the application of this universal space.