Макро- і мікроелементи в лікарських рослинах золошлаковідвалів Бурштинської ТЕС - Неспляк, О.С. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2009)
Вивчено макро- і мікроелементний склад Artemisia absinthium L., Melilotus officinalis (L.) Pall. та Hippophae rhamnoides L. золошлаковідвалів Бурштинської ТЕС. Проведено порівняльний аналіз вмісту макро- і мікроелементів лікарських рослин на різних типах золошлаковідвалів. Изучен макро- и микроелементный состав Artemisia absinthium L., Melilotus officinalis (L.) Pall. и Hippophae rhamnoides L. золошлакоотвалов Бурштинской ТЕС. Проведен сравнительный анализ содержания макро- и микроелементов лекарственных растений на разных золошлакоотвалах. Content of macro- and microelements in Artemisia absinthium L., Melilotus officinalis (L.) Pall., Hippophae rhamnoides L. of Burshtynska TEPS was studied. Comparative analysis of macro- and microelements contents in medicinal plants of different types of asheslag dumps has been carried out.