O сходимости функций из соболевского пространства, удовлетворяющих специальным интегральным оценкам - Ковалевский, А.А. (Український математичний журнал, 2006)
Для послідовностей функцій із соболевського простору, що задовольняють спеціальні інтегральні оцінки, в одному випадку встановлено лему про вибір поточково збіжних підпослідовностей, а в іншому — доведено теорему про збіжність за мірою відповідних послідовностей узагальнених похідних. Наведено застосування цих результатів до питання про існування ентропійних розв'язків нелінійних рівнянь із виродженою коерцитивністю і L¹-даними. For sequences of functions from a Sobolev space satisfying special integral estimates, we, in one case, establish a lemma on the choice of pointwise convergent subsequences and, in a different case, prove a theorem on convergence of the corresponding sequences of generalized derivatives in measure. These results are applied to the problem of existence of the entropy solutions of nonlinear equations with degenerate coercivity and L¹-data.