Вплив метеорологічних чинників на ксерофілізацію лісового середовища та виникнення пожеж - Кузик, А.Д.; Кучерявий, В.П. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2009)
На основі аналізу існуючих систем визначення пожежної небезпеки та метеорологічних даних оцінено найвагоміші метеорологічні чинники впливу на ксерофілізацію лісового середовища та пожежну безпеку лісів. На основе анализа существующих систем определения пожарной безопасности и метеорологических данных оценены наиболее весомые метеорологические факторы влияния на ксерофилизацию лесной среды и пожарную безопасность лесов. On the basis of the analysis of existing systems of definition of fire danger and the meteorological data the most essential meteorological factors of influence on xerofillization of the forest environment and fire safety of forests are defined.