Стаціонарний розподіл процесу випадкової напівмарковської еволюції з затримуючими екранами у випадку балансу - Погоруй, А.О. (Український математичний журнал, 2006)
Знайдено стаціонарну міру для процесу, що описується диференціальним рівнянням із фазовим простором на відрізку [V₀,V₁] та сталими значеннями векторного поля, які залежать від керуючого напівмарковського процесу зі скінченною множиною станів. We determine a stationary measure for a process defined by a differential equation with phase space on the segment [V₀,V₁] and constant values of a vector field that depend on a controlling semi-Markov process with finite set of states.