Дослідження експоненціальної дихотомії лінійних стохастичних систем Іто з випадковими початковими даними за допомогою квадратичних форм - Креневич, А.П. (Український математичний журнал, 2006)
Вивчаються умови експоненціальної дихотомії в середньому квадратичному систем лінійних стохастичних систем Ito. Доведено, що достатньою умовою експоненціальної дихотомії є існування квадратичної форми, похідна від якої в силу системи від'ємно означена. Також доведено обернену теорему. We study conditions for the mean-square exponential dichotomy of linear Itô stochastic systems. We prove that a sufficient condition for exponential dichotomy is the existence of a quadratic form whose derivative along the solutions of a system is negative definite. The converse theorem is also proved.