Нормально разрешимые операторные уравнения в банаховом пространстве - Бойчук, А.А.; Журавлев, В.Ф.; Покутный, А.А. (Український математичний журнал, 2013)
На основi узагальнення вiдомої леми Е. Шмiдта на випадок лiнiйних обмежених нормально розв’язних операторiв у банахових просторах запропоновано конструкцiю узагальнено-оберненого оператора до лiнiйного обмеженого нормально розв’язного, ядро та образ якого доповнювальнi в цих просторах. Ця конструкцiя дозволяє отримати критерiй розв’язностi та формулу для зображення загального розв’язку лiнiйних нормально розв’язних операторних рiвнянь. On the basis of generalization of the well-known Schmidt lemma to the case of linear bounded normally solvable operators in Banach spaces, we propose a procedure for the construction of a generalized inverse operator of a linear bounded normally solvable operator whose kernel and image can be complemented in the indicated spaces. The proposed construction enables one to obtain a solvability criterion for linear normally solvable operator equations and a formula for finding their general solutions.