Анатолій Олександрович Лигун - Бабенко, В.Ф.; Вакарчук, С.Б.; Велікін, В.Л.; Доронін, В.Г.; Кисільова, О.М.; Когут, П.І.; Коновалов, В.М.; Кофанов, В.О.; Моторный, В.П.; Пічугов, С.О.; Романюк, С.О.; Рубан, В.І.; et al. (Український математичний журнал, 2008)
Першого березня 2008 року пішов з життя відомий український математик, видатний спеціаліст у галузі теорії наближень і її застосувань, доктор фізико-математичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, Соросівський професор, академік Академії наук вищої освіти України Анатолій Олександрович Лигун.