Прогноз зміни стану лісів на період до 2020 року - Лицур, І.М. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2009)
Розроблено прогноз розвитку лісового господарства на період до 2020 року з урахуванням трансформації економічної системи. Визначено перспективи використання лісових ресурсів у довгостроковому періоді, зміни обсягів лісогосподарських заходів. Обґрунтовано напрями розвитку лісової галузі відповідно до перспектив соціального розвитку країни та підвищення рівня добробуту населення. Разработан прогноз развития лесного хозяйства на период до 2020 года с учетом трансформации экономической системы. Определены перспективы использования лесных ресурсов в долгосрочном периоде, изменения объемов лесохозяйственных мероприятий. Обоснованы направления развития лесной отрасли в целом согласно перспективам социально-экономического развития страны и повышения уровня благосостояния населения. Forecast of development of forest management for period till 2020 is developed in view of transformation of economic system. Prospects of use of forest resources in the long-term period, changes of volumes of forestry measures are determined. Directions of development of forest branch as a whole according to prospects of socio-economic development of country and increase of a standard of population well-being are described.