Нічниця ставкова (Myotis dasycneme) у фауні Луганської області - Ребров, С. (Theriologia Ukrainica, 2018)
Під час денного огляду закинутої будівлі у с. Верхньобогданівка, Станично-Луганського району, відмічена одиночна особина ставкової нічниці. Ця знахідка — перша достовірна реєстрація Myotis dasycneme у Луганській обл. Обліки рукокрилих у цьому антропогенному сховищі проводили не вперше, загалом у ньому виявлено ще шість видів рукокрилих (Myotis aurascens, Myotis daubentonii, Plecotus auritus, Pipistrellus nathusii, Pipistrellus kuhlii, Eptesicus serotinus). Людські споруди в умовах трансформованих ландшафтів сходу України є чи не єдиними потенційними сховищами для рукокрилих. A single specimen of the pond bat was registered in an abandoned building in Verhnobohdanivka village, Stanychno-Luhansky district, during a daytime bat census. This record is the first reliable registration of Myotis dasycneme in Luhansk oblast. Research on bats were carried out not for the first time in this anthropogenic roost, and a total of six other bat species were recorded here (Myotis aurascens, Myotis daubentonii, Plecotus auritus, Pipistrellus nathusii, Pipistrellus kuhlii, and Eptesicus serotinus). Human-made constructions are almost the only potential roosts for bats in conditions of transformed landscapes of the East of Ukraine.