Звіт про роботу XXІІ Теріологічної школи «Здобування тварин на заповідних територіях» - Дребет, М.; Матвєєв, М. (Theriologia Ukrainica, 2018)
ХХІІ Теріологічну школу-семінар на тему «Здобування тварин на заповідних територіях» проведено 5–9 жовтня 2015 р. Організаторами виступили Українське теріологічне товариство та національний природний парк «Подільські Товтри» за активного сприяння у проведенні та організації побуту Кам'янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Всього у роботі ХХІІ школи-семінару взяли участь 29 зоологів з різних областей України, Білорусі та Молдови. Загалом представлено 19 установ. Семінар проведено у форматі кількох блоків: блок пленарних доповідей, блок доповідей та дискусій про ПЗФ, інформаційний блок, круглі столи, екскурсійний блок та сесія «Нові імена в теріології». Місцем проведення наступної Теріошколи запропоновано Національний парк «Слобожанський». The XXIІ Theriological School-Workshop “Capturing animals in protected areas” was held during 5 9 October 2015. It was organized by the Ukrainian Theriological Society and the Podilski Tovtry National Park and with active participation and assistance in organization of the everyday life of Ivan Ohienko National University of Kamianets-Podilskyi. The school-workshop was attended by 29 zoologists from different regions of Ukraine, Belarus, and Moldova representing 19 institutions. The workshop was divided into a few topics: plenary reports, reports and discussions on conservation areas, informational section, roundtable discussions, sightseeing day and “New names in theriology” session. The Slobozhanskyi National Park was recommended as the venue of the next Theriological School.