Щодо питання інтегрального оцінювання фінансового стану підприємств лісового господарства - Зуєв, Є.С. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2009)
Розглянуто сутність методик оцінювання, прогнозування фінансового стану та передумови їх використання суб’єктами господарювання. Опрацьовано методологію дискримінантного моделювання до здійснення економічної діагностики підприємств лісового господарства та побудовано відповідну модель їх інтегральної оцінки. Зазначена модель може бути використана як індикатор поточного фінансового стану підприємств лісового господарства лісозабезпечених регіонів. Рассмотрена сущность методик оценки, прогнозирования финансового состояния и предпосылок их использования субъектами хозяйственной деятельности. Рассмотрена методология дискриминантного моделирования применительно к проведению экономической диагностики предприятий лесного хозяйства, и построена модель интегральной оценки их финансового состояния. Указанная модель может быть использована в качестве индикатора текущего финансового состояния предприятий лесного хозяйства лесообеспеченных регионов. Consideration is given to the prerequisites and the essence of methods on assessing and forecasting the financial status of economic objects. Use is made of methods of discriminant modeling to make an economic diagnosis of forestry enterprises, and a corresponding model has been constructed for their integral assessment. This model can be used as an indicator of the current financial status of forestry enterprises in forest-covered regions.