Чужорідні та ключові види ссавців в екосистемах: звіт про роботу XXІII Теріологічної школи-семінару - Брусенцова, Н. (Theriologia Ukrainica, 2018)
ХХІII Теріологічну школу-семінар на тему «Чужорідні та ключові види ссавців в екосистемах» проведено 26 вересня – 1 жовтня 2016 р. Організаторами виступили Українське теріологічне товариство, Національний природний парк «Слобожанський» та Науково-дослідний інститут біології Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна. Всього у роботі ХХІІІ школи-семінару взяли участь 20 зоологів із 13 установ різних областей України. Семінар проведено у рамках кількох блоків: Блок пленарних доповідей, Блок доповідей та дискусій про чужорідні та ключові види ссавців, Інформаційний блок, Круглі столи та майстер-класи, Екскурсійний блок та Сесія «Нові імена в теріології». Місцем проведення наступної Теріошколи рекомендовано місто Одесу. The XXIII Theriological school-workshop «Alien and keystone mammal species in ecosystems» was held in 26 September to 1 October 2016. It was organized by the Ukrainian Theriological Society, Slobozhanskyi National Park and Research Institute of Biology at V. N. Karazin Kharkiv National University. In the workshop participated 20 zoologists from 13 institutions at different regions of Ukraine. The workshop was held concerning a few topics: plenary reports, reports and discussions about alien and keystone mammal species, information section, round table discussions and master classes, sightseeing day and «New names in theriology» session. The Odesa was recommended as the venue of the next Theriological School.