Робастная устойчивость систем с запаздыванием - Хусаинов, Д.Я.; Мустафаева, Р. (Український математичний журнал, 1995)
Розглядаються лінійні стаціонарні системи диференціальних рівнянь із загаюванням. Матриці, що визначають динаміку системи, змінюються в деякому інтервалі. Одержані достатні умови робастної стійкості систем, рівномірні за загаюванням і такі, що залежать від відхилення аргументу. We consider linear stationary systems of differential equations with delay. The matrices that determine the dynamics of a system vary within a certain interval. We obtain sufficient conditions for the robust stability of systems uniform with respect to delay and depending on the deviation of the argument.