Метод усереднення в деяких задачах теорії нелінійних коливань - Петришин, Р.І. (Український математичний журнал, 1995)
Доведена розв’язність багатоточкових задач для нелінійних коливних систем за допомогою методу усереднення. Встановлені також оцінки відхилення розв’язків вихідних і усереднених задач. By using the averaging method, we prove the solvability of multipoint problems for nonlinear oscillation systems. The deviation of the solutions of original and averaged problems is estimated.