Явище автостохастичності в динамічних системах, породжуваних різницевими рівняннями з неперервним аргументом - Романенко, О.Ю. (Український математичний журнал, 2006)
Для динамічних систем, породжуваних різницевими рівняннями з неперервним часом x(t+1)=f(x(t)) (f— неперервне відображення інтервалу у себе), наведено математичне обґрунтування явища автостохастичності, яке полягає у тому, що атрактор детермінованої системи містить випадкові функції. For dynamical systems generated by the difference equations x(t+1) = f(x(t)) with continuous time (f is a continuous mapping of an interval onto itself), we present a mathematical substantiation of the self-stochasticity phenomenon, according to which an attractor of a deterministic system contains random functions.