Збіжність методу Гальоркіна для хвильового рівняння з сингулярними правими частинами - Номіровський, Д.А. (Український математичний журнал, 2006)
Розглядаються аналоги методу Гальоркїна для лінійного хвильового рівняння п'ятого порядку з узагальненими функціями у правій частині. Доведено теореми збіжності наближеного методу в залежності від порядку сингулярності правої частини. We consider analogs of the Galerkin method for a linear wave equation of the fifth order with generalized functions on the right-hand side. Theorems on the convergence of an approximate method, depending on the order of singularity of the right-hand side, are proved.