On split metacyclic groups - He-guo Liu; Yan Yang (Український математичний журнал, 2012)
We consider sufficient conditions for metacyclic groups to split. Specifically, we show that a finite metacyclic group G of odd order is split on its cyclic normal subgroup K if K is such that G/K is cyclic and |K| = exp G. Розглянуто достатнi умови для розщеплення метациклiчних груп, а саме, показано, що скiнченна метациклiчна група G непарного порядку розщеплюється на своїй циклiчнiй нормальнiй пiдгрупi K, якщо K є такою, що G/K є циклiчною та |K| = exp G.