Асимптотика решений неавтономных обыкновенных дифференциальных уравнений второго порядка, асимптотически близких к линейным - Евтухов, В.М. (Український математичний журнал, 2012)
Встановлено асимптотичнi зображення для широкого класу монотонних розв’язкiв неавтономних двочленних звичайних диференцiальних рiвнянь другого порядку, що у деякому сенсi є близькими до лiнiйних рiвнянь. Asymptotic representations are obtained for a broad class of monotone solutions of nonautonomous two-term second-order ordinary differential equations close in a certain sense to linear equations.