Группы препятствий к расщеплению вдоль односторонних подмногообразий - Муранов, Ю.В.; Хименес, Р. (Український математичний журнал, 2014)
Побудовано TOBi комутативш дiаграми точних послщовностей, що пов'язують групи перешкод до перебудов i розщеплень для пари многовидiв. Обчислено групи перешкод до розщеплення i перебудов по парi многовидiв для ряду геометричних дiаграм груп, що ввдповщають задачi розщеплення вздовж однобiчного пiдмноговиду корозмiрностi 1. We construct new commutative diagrams of exact sequences which relate surgery and splitting obstruction groups for pairs of manifolds. The splitting and surgery obstruction groups are computed for pairs of manifolds and various geometric diagrams of groups corresponding to the problem of splitting along a one-sided submanifold of codimension 1.