Наилучшее приближение полиномиальными сплайнами периодических функций двух переменных - Корнейчук, Н.П. (Український математичний журнал, 2000)
Розглядається задача найкращого наближення періодичних функцій двох змінних підпростором сплайнів мінімального дефекту за рівномірною сіткою. We consider the problem of the best approximation of periodic functions of two variables by a subspace of splines of minimal defect with respect to a uniform partition.