Диссипативність диференціальних та відповідних їм різницевих рівнянь - Станжицький, О.М.; Ткачук, А.М. (Український математичний журнал, 2006)
Встановлено умови, при яких з існування обмеженого розв'язку різницевого рівняння випливає існування обмеженого розв'язку відповідного диференціального рівняння. Досліджено зв'язок між дисипативністю диференціальних та різницевих рівнянь у термінах функції Ляпунова. We establish conditions under which the existence of a bounded solution of a difference equation yields the existence of a bounded solution of the corresponding differential equation. We investigate the relationship between the dissipativities of differential and difference equations in terms of Lyapunov functions.