Структура інтегровних суперсиметричних нелінійних динамічних систем на редукованих інваріантних підмноговидах - Куйбіда, В.С.; Притула, М.М. (Український математичний журнал, 1992)
На основі аналізу суперсиметричного розширення алгебри нсевдодиференціальних операторів на ℝ¹ побудована методом ℛ-рівняння Янга—Бакстера нескінченна ієрархія суперсиметричних інтегровних за Лаксом нелінійних динамічних систем. Досліджена структура цих систем на редукованих інваріантних підмноговидах, що задаються природним інваріантом спектральної задачі типу Лакса. Based on an analysis of a supersymmetric extension of the algebra of pseudodifferential operators on ℝ¹ an infinite hierarchy of supersymmetric Lax-integrable nonlinear dynamical systems is constructed by means of the Yang-Baxter ℛ-equation method. The structure of these systems on reduced invariant submanifolds specified by a natural invariant Lax-type spectral problem is investigated.