Об оценках снизу приближения функций локальными сплайнами с нефиксированными узлами - Шумейко, А.А. (Український математичний журнал, 2000)
Для функцій, інтегровних в степені β=(r+1+1/p)⁻¹, отримано асимптотично точні оцінки знизу наближення локальними сплайнами степеня r дефекту k < r/2 в метриці Lp. For functions integrable to the power β=(r+1+1/p)⁻¹, we obtain asymptotically exact lower bounds for the approximation by local splines of degree r and defect k < r/2 in the metric of Lp.