Задачі з нелокальними умовами для рівнянь із частинними похідними. Метричний підхід до проблеми малих знаменників - Ільків, В.С.; Пташник, Б.Й. (Український математичний журнал, 2006)
Наведено огляд робіт aвтopiв статті та їхніх учнів, що стосуються досліджєння в циліндричних областях задач з нелокальними умовами за виділеною змінною для лінійних рівнянь та систем рівнянь із частинними похідними, які, взагалі, є некоректними за Адамаром, а їх розв'язність у певних шкалах функціональних просторів встановлено для майже всіх (щодо міри Лебега) векторів, складених із коефіцієнтів задачі та параметрів області. A survey of works of the authors and their disciples devoted to the investigation of problems with nonlocal conditions with respect to a selected variable in cylindrical domains is presented. These problems are considered for linear equations and systems of partial differential equations that, in general, are ill posed in the Hadamard sense and whose solvability in certain scales of functional spaces is established for almost all (with respect to Lebesgue measure) vectors composed of the coefficients of the problem and the parameters of the domain.