Асимптотична нормальність флуктуацій процедури стохастичної апроксимації з дифузійним збуренням в марковському середовищі - Чабанюк, Я.М. (Український математичний журнал, 2006)
Розглянуто асимптотичну нормальність неперервної процедури стохастичної апроксимації у випадку, коли Функція регресії має сингулярно збурений доданок, який залежить від зовнішнього середовища, що описується рівномірно ергодичним марковським процесом. У схемі дифузійної апроксимації сформульовано достатні умови асимптотичної нормальності в термінах існування функції Ляпунова для відповідного усередненого рівняння. We consider the asymptotic normality of a continuous procedure of stochastic approximation in the case where the regression function contains a singularly perturbed term depending on the external medium described by a uniformly ergodic Markov process. Within the framework of the scheme of diffusion approximation, we formulate sufficient conditions for asymptotic normality in terms of the existence of a Lyapunov function for the corresponding averaged equation.