Українська історична мала проза ХХ століття: проблеми жанру та стилю - Богданова, М.М. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
У статті досліджуються жанрово-стильові особливості української історичної малої прози ХХ століття у світлі сучасних концепцій розвитку жанру. Встановлено єдність сукупності історичної малої прози в її жанровій еволюції, диференціації, збагаченні зображально-виражальних засобів, самобутності творчої індивідуальності авторів. В статье исследуются жанрово-стилистические особенности исторической малой прозы ХХ столетия в контексте современных концепций развития жанра. The article is devoted to the investigation of genre-style peculiarities of Ukrainian historical small prose of the XX century in the context of modern conceptions of genre’s development.