Задача спряження розв'язків хвильового рівняння Ламе в областях з кусково-гладкими межами - Денисюк, І.Т. (Український математичний журнал, 2005)
Вивчається задача спряження розв'язків хвильового рівняння Ламе в областях, що містять особливі лінії (множини кутових точок) і конічні точки. Показано, що розв'язки хвильового рівняння Ламе поблизу негладкостей межових поверхонь набувають особливостей степеневого характеру, і знайдено їх асимптотику. Враховуючи її та застосовуючи введені до розгляду пружні загаювальні потенціали простого і подвійного шару та об'єму, задачу зведено до системи функціональних рівнянь і сформульовано умови її розв'язності. We study the problem of conjugation of solutions of the Lame wave equation in domains containing singular lines (sets of angular points) and conic points. We show that solutions of the Lame wave equation have power-type singularities near nonsmoothnesses of boundary surfaces and determine their asymptotics. Taking these asymptotics into account and using the introduced simple-layer, double-layer, and volume elastic retarded potentials, we reduce the problem to a system of functional equations and formulate conditions for its solvability.