Двостороння апроксимація розв'язків багатоточкової задачі для звичайного диференціального рівняння з параметрами - Ментинський, С.М. (Український математичний журнал, 2005)
Побудовано алгоритм двосторонньої апроксимації розв'язку багатоточкової крайової задачі для квазілінійного диференціального рівняння з параметрами за припущень, які є двосторонніми аналогами B-монотонності за Ю. Покорним правої частини рівняння. Встановлено умови монотонності послідовних наближень та їх рівномірної збіжності до розв'язку задачі. We construct an algorithm for the two-sided approximation of a solution of a multipoint boundary-value problem for a quasilinear differential equation under assumptions that are two-sided analogs of the Pokornyi B-monotonicity of the right-hand side of the equation. We establish conditions for the monotonicity of successive approximations and their uniform convergence to a solution of the problem.