Об асимптотике докритического ветвящегося процесса с иммиграцией - Хусанбаев, Я.М. (Український математичний журнал, 2013)
Розглядається докритичний розгалужений процес із неоднорідною iммiграцiєю у випадку, коли середнє значення i дисперсія імміграції правильно змінюються на нескінченності. Встановлено, що відповідним чином нормований докритичний процес з імміграцією слабко збігається до детермінованого процесу, а також доведено граничну теорему для флуктуації процесу. We study a subcritical branching process with inhomogeneous immigration in the case where the mean value and variance of immigration are regularly varying at infinity. We show that a properly normalized subcritical process with immigration weakly approaches a deterministic process and prove the limit theorem for the fluctuation of this process.