О неравенствах типа Джексона для функций, заданных на сфере - Бабенко, В.Ф.; Доронин, В.Г.; Лигун, А.А.; Шумейко, А.А. (Український математичний журнал, 2005)
Отримано точні оцінки наближення в метриках C i L₂ функцій, заданих на сфері, лінійними методами підсумовування рядів Фур'є за сферичними гармоніками у випадку, коли диференційовні і різницеві властивості функцій визначаються у просторі L₂. We obtain exact estimates of the approximation in the metrics C and L₂ of functions, that are defined on a sphere, by means of linear methods of summation of the Fourier series in spherical harmonics in the case where differential and difference properties of functions are defined in the space L₂.