Оніричний простір поезії Леопольда Стаффа та Львівсько-Варшавська філософська школа - Циховська, Е.Д. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
У статті розглядається особливості оніричного простору Л. Стаффа як відображення лекцій з філософії, прослуханих ним за період навчання у Львівському університеті, так і настроїв епохи – шопенгауерівсько-ніцшеанської філософії. The article deals with the peculiarities of L. Staff’s oneiric space as the reflection of these lections in a philosophy, which he visited during his study in Lviv University, so and moods of epoch – Schopenhauer’s and Nietzsche’s philosophy.