Асимптотическое поведение неограниченных решений существенно нелинейных дифференциальных уравнений второго порядка. I - Евтухов, В.М.; Касьянова, В.А. (Український математичний журнал, 2005)
Встановлюються асимптотичні зображення для одного класу необмежених розв'язків диференціальних рівнянь другого порядку, що містять у правій частині суму доданків із нелінійностями більш загального вигляду, ніж нелінійності типу Емдена - Фаулера. We establish asymptotic representations for one class of unbounded solutions of second-order differential equations whose right-hand sides contain a sum of terms with nonlinearities of a more general form than nonlinearities of the Emden-Fowler type.