Приближение непрерывных функций небольшой гладкости операторами Валле Пуссена - Рукасов, В.И.; Силин, Е.С. (Український математичний журнал, 2005)
Вивчаються деякі питання наближення неперервних функцій, визначених на дійсній осі. В якості наближуючих агрегатів використовуються оператори Валле Пуссена. Встановлюються асимптотичні рівності для верхніх меж відхилень операторів Валле Пуссена від функцій малої гладкості класів Cˆψ¯ℜ. We study some problems of the approximation of continuous functions defined on the real axis. As approximating aggregates, the de la Vallee-Poussin operators are used. We establish asymptotic equalities for upper bounds of the deviations of the de la Vallee-Poussin operators from functions of low smoothness belonging to the classes Cˆψ¯ℜ.