Колиска усної народної творчості народів Кавказу - Алієва, З. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
Запропонована увазі читачів стаття презентує естетичні та етичні норми життя окремих народів Кавказу кінця ХІХ – початку ХХ століття, подає історичні відомості міста Барда та етносів, що володіли ним у давнину аж до наших днів. Предложенная вниманию читателей статья описывает эстетические и этические нормы жизни отдельных народов Кавказа конца ХІХ – начала ХХ века, приводит исторические сведения города Барда и этносов, которые владели им в древности вплоть до наших дней. The article given to the attention of the readers violates esthetic and ethic norms of separate Nations of Caucasus of XIX – XX c, gives historic information about the city Barda and ethnos that possessed them from all times till now.