Асимптотическая скорость сходимости двухслойного итерационного метода вариационного типа - Жук, П.Ф.; Мусина, А.А. (Український математичний журнал, 2013)
Наведено визначення і досліджено залежність від початкового наближення асимптотичної швидкості збіжності двошарового симетризовного ітераційного методу варіаційного типу. Знайдено явний вираз істотної (за мірою Лебега) області її значень. Охарактеризовано її область неперервності. We present the definition and study the dependence on the initial approximation of the asymptotic rate of convergence of a two-layer symmetrizable iterative method of the variational type. The explicit expression is obtained for the substantial (with respect to the Lebesgue measure) range of its values. Its domain of continuity is described.