Пример нейтрально неблуждающих точек внутренних отображений, не являющихся нейтрально рекуррентными - Власенко, И.Ю. (Український математичний журнал, 2015)
Раніше автором було побудовано нові інваріанти для динамічних систем, що утворені необоротними внутрішніми відображеннями. Ці інваріанти побудовано за аналогією між траєкторіями гомеоморфізмів i напрямами у множині точок, що мають спільну ітерацію. Зокрема, було введено множини нейтрально рекурентних і нейтрально неблукаючих точок. У даній статті наведено приклад відображення з нейтрально неблукаючою, але не нейтрально рекурентною точкою, який показує, що дані множини є різними. In the previous papers, the author offered a new theory of topological invariants for the dynamical systems formed by noninvertible inner mappings. These invariants are constructed by using the analogy between the trajectories of homeomorphisms and directions in the set of points with common iteration. In particular, we introduce the sets of neutrally recurrent and neutrally nonwandering points. We also present an example of the so-called “neutrally nonwandering but not neutrally recurrent” points, which shows that these sets do not coincide.