Задача оптимального управления с полуопределенным критерием качества для параболо-гиперболических уравнений с нелокальными точечными краевыми условиями - Капустян, В.Е.; Пышнограев, И.А. (Український математичний журнал, 2015)
Розглядається задача оптимального керування для параболо-гіперболічних рівнянь з нелокальними крайовими умовами та напіввизначеним критерієм якості. Побудовано умови оптимальності шляхом зведення задачі до послідовності одновимірних задач, знайдено оптимальне керування в замкненій формі, доведено його збіжність, а також обґрунтовано вид критерію якості. We consider a problem of optimal control for parabolic-hyperbolic equations with nonlocal boundary conditions and semidefinite quality criterion. The optimality conditions are constructed by reducing the problem to a sequence of one-dimensional problems, the optimal control is obtained in a closed form, and its convergence is proved. The form of the quality criterion is substantiated.