Условия синхронизации одной колебательной системы - Реке, Л.; Самойленко, А.М. (Український математичний журнал, 2005)
Методами теорії збурень досліджено глобальну поведінку траєкторій на тороїдальному атракторі та в його околі для системи диференціальних рівнянь, що виникає при дослідженні синхронізації коливань математичної моделі оптичного лазера. Using methods of perturbation theory, we investigate the global behavior of trajectories on a toroidal attractor and in its neighborhood for a system of differential equations that arises in the study of synchronization of oscillations in the mathematical model of an optical laser.